ROSETT BRED - En egensydd fluga

2018-11-14

Lästid 2 minuter

Innehållsförteckning

ROSETT BRED  - En egensydd fluga

Historia

Hösten 2018 samlades jag och tre goda vänner för en GT- & sy-kväll, en kväll som skapade ett goda minnen och 4 flugor! Att sy sig varsin fluga är relativt enkelt och en kul grej att göra tillsammans. Och speciellt kul att kunna matcha flugor på framtida fester! Vill man spice’a till det kan man göra som Karin och sy en matchande rosett, eller som Anders gjorde senare - sy en matchande näsduk.

Budget och tid

Att sy en fluga går snabbt och är ett kul projekt. Dock kan det vara lite pilligt, beroende på hur detaljrik man vill vara… Att sy en fluga tar mindre än en timme, men roligare att göra i sällskap och då kan det ta lite längre tid om man delar symaskin!

Vi köpte tyget från panduro på och lyckades hitta ett “4 för 3”-rabatt. Utöver dessa tygbitar köpte vi mellanlägg för att stryka på och göra flugorna styvare. En 50x70cm tygbit räckte till 2 flugor. Totalt landade vi på 180kr vilket per person blev 45kr, och då hade vi tyg över för fler flugor. Men räkna med ca 40kr per fluga. Beroende på material- och butikval såklart.

Hur jag sydde dem

Vill du lära dig hur jag sydde västen kan du läsa guiden: Sy en fluga - steg för steg

Slutord

Kom ihåg att det är roligare om man är fler, och glöm inte att hjälpas åt!

När ni är färdiga med era flugor är det också viktigt att fira med en segerbild 📸

Flugan är en accessoar som är underskattad. Den är så enkel i dess form och ändå skapar den en så stilfull intryck. Vill du komma igång med att sy så rekommenderar jag att sy en fluga. Man lär sig grunderna och blir snabbt klar. Att göra fel är inte så kostsamt heller och när man väl lyckas skapar det ett stort värde. Vissa flugor som man knyter själv kan kosta upp mot 400kr, så det finns ett stort marginal att spara in genom att sy själv.

Jag hoppas att du uppskattade den här läsningen. Om du är nyfiken och vill veta mer, eller har andra frågor är det bara att höra av sig ♥️

Avator av

Skrivet av:

Christopher "Nille" Nilsson

⏪ Tillbaka