VÄRMA HJÄSSA - Min stickade mössa!

2018-12-12

Lästid 2 minuter

Innehållsförteckning

VÄRMA HJÄSSA - Min stickade mössa!

Jag hade inte stickat sedan syslöjden och visste inte helt hur jag skulle börja. För att inte ta vatten över huvudet köpte jag ett kit från panduro med garn och instruktioner. Jag minns inte exakt priset men jag köpte 3 garnrullar, en grå och två vita. Prismässigt lär det landa runt ~80kr. Det var en mysig aktivitet att sticka en mössa under julledigheten. Totalt tog det ~5 timmar då jag var lite nybörjare.

Som ni ser på översta bilden så piffade jag upp mössan genom att skriva mitt smeknamn på den. Och det blev super ✌️

När man stickar finns det två grundmaskar man kan göra - rät mask och avig mask. Längs den gråa randen längs ner gör man 2 av varje för att få det vågiga utseendet. När man väl kommer till det vita partiet är det bara räta maskar som gäller.

Vid partiet med gråa prickar ska man sticka med två trådar (en för varje färg). Jag gjorde misstaget att inte fästa båda trådarna och de hängde lös på insidan. Något min farmor märkte och klagade sig över haha… Nu vet jag det till nästa gång!

När man stickar mössor kan man antingen ha 5 stickor eller en rundsticka. Jag hade tur att jag fick låna en rundsticka av min farmor vilket gjorde stickandet mycket enklare.

Här är en gammal bild när jag bär mössan. Tyvärr är mössan borttappad så jag kan inte ta nya bilder med den 😭 Det får bli ett projekt nu till vintern att göra en ny!

Har du inte stickat sen barnsben tycker jag du borde ta chansen och testa! Det är supermysigt att göra det när höstmörkret kommer och man chill-hänger med familj och vänner 🎁

P.S. Mycket roligare när man skriver sitt namn på det med 👌

Jag hoppas att du uppskattade den här läsningen. Om du är nyfiken och vill veta mer, eller har andra frågor är det bara att höra av sig ♥️

Avator av

Skrivet av:

Christopher "Nille" Nilsson

⏪ Tillbaka