VÄRMA TASS - Mina virkade vantar!

2018-12-13

Lästid 2 minuter

Innehållsförteckning

VÄRMA TASS - Mina virkade vantar!

Under de senaste åren har jag börjat virka mina egna vantar. Efter att jag lyckades virka min egna slips kände jag mig tillräckligt säker för att själv göra vantar utan någon guide. Det finns alltså mycket bättre sätt att virka vantar, men jag är för envis för att googla.

Att virka två vantar kräver lite mer än en garn-rulle. Så priset landar kring ~50kr. Tidsmässigt är det knappa 2 timmar per vante, totalt ~4 timmar. Beroende på hur snabbt man vill virka och hur tjock garntråd man har.

Min metod består av:

 1. Virka en lång remsa som går runt handleden
 2. Slut om remsan till en cylinder
 3. Virka runt och runt tills tummen börjar komma i vägen
 4. Gör ett hål för tummen genom att vända vid varje varv och lämna en öppning
 5. När tummen är förbi återsluter man sidorna och fortsätter med en cylinder
 6. När fingerspetsarna närmar sig kan man börja skippa maskar för att omsluta fingrarna
 7. Slut vanten vid fingrarna
 8. Börja virka runt hålet för tummen
 9. Skippa maskar för varje varv för att omsluta tummen
 10. När tummen är omsluten stänger man hålet
 11. Klar!

Här är första varianten av vantar

Jag tappade sedan bort en vante och fick göra en ny. Såhär blev den:

Den här säsongen hittade jag inte mina vantar och fick påbörja nya vantar igen.

Jag kanske är lat som inte orkat virka ena tummen. MEN! Att ha en SMS-tumme är en feature, ingen bugg.

De senare vantarna har jag virkat under fikastunderna på jobbet. Det var mysigt att virka medan man pratar med andra. Dock var det ganska kul när man märkte att alla tystnade. Jag kollade upp och alla var fullt fokuserade på att iakta mitt virkande haha! Ganska avslappnande för dem med antar jag.

Jag hoppas att du uppskattade den här läsningen. Om du är nyfiken och vill veta mer, eller har andra frågor är det bara att höra av sig ♥️

Avator av

Skrivet av:

Christopher "Nille" Nilsson

⏪ Tillbaka