FESTVÄST đŸŠș

2020-05-03

LĂ€stid 2 minuter

InnehÄllsförteckning

En viktig bit i min kollektion Ă€r vĂ€sten. Jag nu sytt mig ett par stycken och döpt mitt mönster för ARMVÄCK.

FESTVÄST đŸŠș

VÀst har jag alltid tyckt vara ett fascinerande plagg. Det Àr inte ofta man ser nÄgon bÀra vÀst, och dÀrmed blir det lite mer exotiskt. Samtidigt som det Àr ett plagg som höjer stilen och kan anvÀndas i mÄnga olika situationer.

Förutom att jag tycker att vÀst Àr snyggt Àr det Àven vÀldigt funktionellt! JÀmfört med en kavaj-jacka begrÀnsar det inte rörelse-friheten och Àr svalare tack vare de stora ÀrmhÄlen. Att sedan ha extra fickor i vÀsten Àr nÄgot man snabbt vÀnjer sig vid och lÀtt saknar nÀr man inte bÀr vÀst.

Den hÀr FestvÀsten Àr identisk till mina tidigare vÀstar, förutom att hela ryggen Àr utav fodertyg. Det ger en festligare kÀnsla och andas bÀttre. Passar bÀttre för att bÀras under en kavaj.

Budget och tid

Det tar ca 6 timmar för mig att sy en vÀst. SÄklart tar det lÀngre tid första gÄngen och gÄr snabbare för varje gÄng man gör en ny vÀst.

Materialkostnaden ligger runt 300kr för en vÀst.

Hur jag sydde dem

Vill du lÀra dig hur jag sydde vÀsten kan du lÀsa guiden: Sy en vÀst - steg för steg

Slutord

Att ha ett par vĂ€star i sin garderob skapar mycket vĂ€rde. Det Ă€r ett plagg man kan lĂ€gga till i sin outfit för att ge en helt ny kĂ€nsla. Jag har nu valt att ha en mörk och en ljus vĂ€st, vilket ocksĂ„ bidrar till stor variation av outfits. Om man vill gĂ„ Ă„t ett mer minimalistikt garderob, eller “capsule wardrobe”, sĂ„ tycker jag att vĂ€st Ă€r en definitiv stark kandidat!

Avator av

Skrivet av:

Christopher "Nille" Nilsson

âȘ Tillbaka