DIKETÄCK - Min egensydda trenchcoat

2020-06-15

Lästid 2 minuter

Innehållsförteckning

DIKETÄCK - Min egensydda trenchcoat

Det här är absolut det svåraste plagget jag har sytt hittills och är ännu inte helt klar än. Jag ska senare lägga till innerfickor (allra viktigaste är en snacksficka! 🍫). Här är en hel samling bilder av processen, vill du veta mer om detaljerna av syprojektet får du gärna höra av dig så berättar jag mer ♥️

Varför “DIKETÄCK”

En direkt översättning av de två engelska orden “TRENCH” och “COAT” 🤷. Den korrekta översättningen skulle vara skyttegravsrock, och även om det namnet rockar så kändes det inte lika kul som DIKETÄCK!

Budget och tid

Den här jackan satt jag med en hel helg för att försöka få klar. Det är hittills det plagget med mest detaljer och tog väldigt mycket tid! Under helgen lade jag nästan 20timmar, men då hann jag inte helt klart. Det jag har kvar är knapparna, inner-fickorna, och banden runt handleder och på axlar. Så några timmar till ska jag lägga.

Materialkostnaden för att sy en trenchcoat ligger på kring 1000kr

Hur jag sydde dem

Vill du lära dig hur jag sydde byxorna kan du läsa guiden: Syguide: Sy en trenchcoat - steg för steg

Slutord

När jag väl tog på mig den första gången så kände jag verkligen en WOW-känsla. Jag har aldrig förr haft en trench coat, men den såg så bra ut och kändes helt fantastiskt! Mycket arbete för att få klart den, men det är en jacka jag vet med mig om att jag kommer använda mycket. Tack för att du har visat intresse för mig och mina syprojekt, om du har någon fråga eller feedback så tveka inte att höra av dig!

Avator av

Skrivet av:

Christopher "Nille" Nilsson

⏪ Tillbaka