Bära samma klädsel varje dag

2021-02-07

Lästid 2 minuter

Innehållsförteckning

Att sy egna kläder leder till att garderoben kanske minskar. Men det kan vara en styrka i att ofta bära samma outfit.

Har du någonsin funderat på att sy dina egna kläder och enbart bära dina egensydda kläder, men oroat dig för att det skulle leda till en trist och begränsad garderob? Tvärtom kan det faktiskt vara en styrka. Genom att använda de mönster du har kan du skapa flera plagg i samma stil. Och därmed ofta bära liknande outfit. Här är några fördelar med att alltid ha samma outfit och hur det kan hjälpa till att skapa en stark personlig branding.

Självklädsel kan vara en oviktig detalj för vissa, men för andra kan den vara en viktig del av personlig branding och en möjlighet att signalera värderingar och intressen. Steve Jobs och Mark Zuckerberg är två exempel på personer som valt att ha en begränsad och enkel klädstil, med olika motiv.

Steve Jobs kände till sin signaturstil, svart turtleneck, jeans och New Balance-sneakers, som en möjlighet att skapa en stark och igenkännlig bild av sig själv och företaget Apple. Genom att alltid klä sig i samma outfit signalerade han enkelhet, fokus och enkelhet, några av de värderingar som han försökte förmedla genom företaget.

På samma sätt har Mark Zuckerberg valt att alltid ha en enkel grå t-shirt och svarta jeans för att minimera beslut på oviktiga saker och istället fokusera på viktigare saker, som att driva Facebook. Genom att inte behöva tänka på vad han ska ha på sig sparar han tid och energi på att fokusera på sina mål och ansvar.

Det finns flera fördelar med att alltid ha samma kläder. Förutom att det kan hjälpa till att skapa en stark personlig branding, kan det också underlätta beslutsfattande och spara tid på morgonen. Det kan också hjälpa till att minimera konsumtionen av kläder och därmed bidra till en mer hållbar livsstil.

Samtidigt kan det vara viktigt att komma ihåg att en enkel klädstil inte är lämplig för alla, och att det är viktigt att känna sig bekväm och självsäker i det man har på sig. Det finns ingen rätt eller fel sätt att klä sig, och det viktigaste är att hitta en stil som fungerar för just dig och dina behov.

Avator av

Skrivet av:

Nille Nilsson

⏪ Tillbaka