Misstag att undvika

2021-03-07

Lästid 2 minuter

Innehållsförteckning

Det är lätt att bli fastna i början av ens sykarriär, här är några snabba tips på misstag att undvika.

Det finns en mängd olika misstag som man kan göra när man syr sitt första plagg, men här är några vanliga misstag som det kan vara bra att akta sig för:

  1. Att inte mäta upp sitt plagg ordentligt: Det är viktigt att mäta upp sitt plagg ordentligt innan man börjar sy, för att se till att det blir rätt storlek och passform.
  2. Att inte använda rätt tyg: Olika tyger kräver olika sömmar och sytekniker, så det är viktigt att välja ett lämpligt tyg för det plagg man tänker sy.
  3. Att inte läsa igenom mönstret ordentligt: Det är viktigt att läsa igenom mönstret noga innan man börjar sy, så att man får en bra förståelse för hur plagget ska byggas upp och vad som krävs av sytekniker.
  4. Att inte använda rätt sömmar: Det finns många olika sömmar att välja mellan, och det är viktigt att använda rätt söm för det plagg man syr.
  5. Att inte lägga tillräckligt med sömmått: Det är viktigt att lägga tillräckligt med sömmått när man syr, för att se till att plagget sitter ordentligt och har rätt passform.
  6. Att inte pressa plagget ordentligt: Det är viktigt att pressa plagget ordentligt under syprocessen, för att se till att sömmarna blir jämna och att plagget ser fint ut när det är färdigt.
  7. Att inte testa plagget innan man är klar: Det kan vara bra att prova plagget innan man är helt färdig, för att se till att det sitter som det ska och att det inte finns några justeringar som behöver göras.

Vill du veta mer inom något av dessa ämnen så tveka inte att höra av dig och ställa dina frågor! Det gör du enklast via kontaktformuläret på sajten 🌟

Avator av

Skrivet av:

Nille Nilsson

⏪ Tillbaka